Powered by Smartsupp
Åpent fra 15. juni til 10. september. Åpent hver dag fra kl. 12-20
no

Aktiviteter

Rett utenfor døren på Kyrkjestølen venter et mangfold av aktiviteter for å utforske fjellets prakt og glede. Våre gjester kan trekke på seg fjellstøvlene og utforske de utallige turstiene som snor seg gjennom majestetiske landskap. 

For de eventyrlystne tilbyr området også muligheter for sykling, fiske og fjellklatring. Holder du deg mer til rolige aktiviteter, kan du ta en avslappende dag med pikning ved en fjellbekk eller utforske lokale kulturminner. 

Uansett om du søker spenning eller ro, har Filefjell noe å tilby for enhver smak. La deg inspirere av naturens skjønnhet og skap minner som varer livet ut. 


Kongeveien over Filefjell

Utforsk historien på Kongeveien over Filefjell, en ikonisk rute som tar deg gjennom storslått natur og kulturelle perler. Denne historiske veien, som har vært ferdselsåren mellom Østlandet og Vestlandet i århundrer, gir deg en unik sjanse til å vandre i fotsporene til tidligere reisende. 

Vandringen langs Kongeveien tar deg gjennom varierte landskap, fra frodige daler til majestetiske fjelltopper. Underveis passerer du sjarmerende støler, gamle broer og steinsettinger som bærer vitnesbyrd om fortiden.

Enten du er en historientusiast, naturinteressert eller bare søker en uforglemmelig vandretur, vil Kongeveien over Filefjell gi deg en autentisk opplevelse av Norges rike kulturarv og vakre landskap. Gå tilbake i tid mens du beveger deg fremover på denne historiske stien.

Fiske på Filefjell

Opplev den rolige gleden av fiske på Filefjell, hvor våre vann speiler fjellets majestetiske skjønnhet. Dette området er et paradis for fiskere som søker ro og spenning ved vannkanten. Med et variert utvalg av fjellvann og elver, kan du kaste snøret og fange ørret mens du omgir deg med uberørt natur.

Enten du er en erfaren fisker eller nybegynner, tilbyr Filefjell et utvalg av fiskesteder som passer for alle nivåer. Dra nytte av det klare vannet, den friske fjelluften og muligheten til å fange din egen middag. 

Ta med fiskestangen, slapp av ved vannkanten, og la Filefjells naturskjønnhet berike din fiskeopplevelse. Velkommen til et sted hvor stillheten kun brytes av lyden av strømmende vann og en fisk som biter. 


Opplev Jotunheimen 

Utforsk de uforglemmelige fjellturene på Filefjell, hvor stier snor seg gjennom majestetiske landskap og gir deg panoramautsikt over Norges naturskjønnhet. Med et variert utvalg av ruter, fra lett til krevende, har Filefjell noe å tilby for enhver vandrer. 

Ta på deg fjellstøvlene og begi deg ut på en reise gjennom frodige daler, over klingende bekker og til toppen av imponerende fjell.

Oppdag det unike dyrelivet og plantelivet som preger området, og nyt den friske fjelluften mens du tar inn den spektakulære utsikten. Enten du er en erfaren fjellvandrer eller em nybegynner, finnes det stier som passer ditt ferdighetsnivå. Filefjell inviterer deg til å oppleve den indre roen som bare fjellet kan gi, samt å skape minnerike øyeblikk mens du utforsker naturens skattekammer. Velkommen til fjellene, hvor hvert skritt er en reise gjennom norsk naturskjønnhet. 

Den episke MASSIV- DNT ruten, går rett forbi døren hos oss på Kyrkjestølen. Enten du kommer fra Sletningsbu eller Sulebu, ligger vi ca. midt i mellom disse hyttene. Ønsker du en hviledag, er det perfekt å hvile beina hos oss mens du forbereder deg på neste etappe. 

Idylliske omgivelser over Kongeveien
Utallige fiskevann å boltre seg i
Gå rett fra døren!